Alles over Mercedes-Benz A-Klasse Occasions Importeren in 2018

Mercedes fans opgelet! Belangrijk nieuws. Met name voor de Nederlandse Mercedes fans. Wist u dat u uw favoriete auto voor een flink lagere prijs kunt aanschaffen in Duitsland? Ja echt waar. Soms zelfs zoveel goedkoper dat wat je betaald voor 1 Mercedes in Nederland, daar kun je er 2 van kopen in Duitsland. Nog meer Mercedes plezier dus bij onze oosterburen.

Maar importeren dat is toch een hele hoop gezeik, kost veel tijd, papierwerk, invoerrechten en belasting? Neen, dat valt reuze mee tegenwoordig met de uitvinding die heet Europese Unie. Toegegeven het is niet zo je rijd even naar Duitsland koopt er direct een auto en rijd gelijk terug naar Nederland. Dat is wat simplistisch. Er komt wel wat administratie bij kijken. BPM zul je sowieso moeten betalen, alleen hoeveel is de vraag.

Het is allemaal niet heel veel werk. Ik heb het vaak genoeg zelf gedaan. Mijn oom daarentegen is super druk, een CEO van een bedrijf. Hij heeft helemaal geen zin om zich bezig te houden met dit soort dingen. Dus heeft hij het bedrijf Easy Import ingeschakeld om zijn Mercedes voor hem te laten invoeren. Een Mercedes laten importeren uit Duitsland met EasyImport is echt een fluitje van een cent. Geen omkijken meer. En zelfs toen was de prijs nog beduidend lager dan wanneer mijn oom de bolide zelf in Nederland zou aanschaffen.

BPM dat is wel een ding. Je moet hier ook een specialist in zijn om dit goed te kunnen berekenen. Gelukkig was er bij mijn oom zijn dienst een BPM import berekening inbegrepen. Maar die kun je ook los gratis aanvragen, daar hoef je geen klant voor te worden. Mijn oom was onder de indruk van de slimme methodes van de expert om belasting op legale wijze tot een minimum te brengen.

Mijn oom die is hartstikke blij. De Mercedes is luxer dan hij gewend is t.o.v. vorige aankopen in Nederland. Die Duitsers houden het beste natuurlijk voor zichzelf. Maar met de open grenzen van tegenwoordig, kunnen wij Nederlanders best een graantje meepikken. Kijk je wilt vanuit alle facetten van het leven het beste. In Italië hebben ze misschien het beste eten, in Frankrijk de mode, in Spanje het voetbal, en in Duitsland de auto klaarblijkelijk.

Ik hoop u voldoende geïnformeerd te hebben zodat ook u uw slag kan slaan in Duitsland. Veel succes en plezier met het uitzoeken van jouw goedkope Mercedes A-klasse.

Geef een reactie