Bilstein schokdempers voor uw Audi: goed idee?

Audi vind ik een fantastisch merk auto, begrijp me niet verkeerd. Maar op zichzelf vind ik deze maar eigenlijk ieder merk auto wel wat saai. Vandaar dat ik me een paar jaar geleden volledig gestort heb in de wondere wereld van de carstyling. Wat is dat? Welnu, carstyling omvat eigenlijk alles wat erbij komt kijken om de auto esthetisch gezien meer plezant voor het oog te maken. Car tuning is verwant maar gaat meer omtrent de functionaliteit van de bolide. Beide zijn geschikte middelen om meer uit je auto te halen, en ook om je echt te doen laten onderscheiden.

Mijn laatste experiment waren het installeren van schokdempers. Schokdempers zijn vaak een eerste stap voor beginnende car tuning en styling personen. Schokdempers doen wat de naam zegt, ze vangen de schokken op die tijdens het rijden ervaren worden. Maar ook brengen ze de auto lager bij de grond. Die stijl ken je vast wel van de Fast en Furious films of de Need for Speed spelletjes.

Een van de beste merken in de schopdemper of in het Engels de suspension wereld is Bilstein. Dit is een Duits merk. Zij zijn misschien wel de Audi onder de schokdemper merken. Het merk wordt vaak aanbevolen door experts die weten waar ze over praten. Om die reden ben ik hier begonnen. Ze verkopen meerdere varianten. De benamingen zijn bijv.: B4, B6, B8 en B12. Ik heb ze eerlijk gezegd allemaal geprobeerd. Mijn favoriete aankoop is de Bilstein B8. Die kan ik meeste aanbevelen. Maar weet, dit verschilt natuurlijk per auto. Je kunt niet klakkeloos mijn aanbeveling overnemen. Dus je moet zelf ook een beetje kijken en testen.

Een ander merk dat ik geprobeerd heb is KW. Zogenaamde KW Suspension veren. Ook dat vond ik een heel fijn product. Al moet ik bekennen dat mijn persoonlijke preferentie toch wel uitgaat naar Bilstein.

Verder heb ik nog meer car tuning en styling experimenten uitgevoerd. Zo heb ik nieuwe uitlaten van Simons, nieuwe luchtfilter van Green en velgen van een DOTZ. Ik moet zeggen dat de beste aankoop toch wel de schokdempers waren, daar beleef ik iedere dag nog ontzettend veel rij plezier van op weg naar mijn werk. Je rijdt echt een stuk fijner, je merkt het direct. Bij andere carstyling verbeteringen gaat het meer om uiterlijk vertoon wat natuurlijk ook belangrijk is, maar als je beide kan meenemen functionaliteit en performance, des te beter acht ik zo.

Geef een reactie