Haal je Audi uit Duitsland!

Haal je Audi uit Duitsland!

Een Audi rijden, wie wilt het nou niet? Bijna elk mannenhart gaat harder kloppen bij deze sportieve, luxeauto. De prijs doet alleen vaak wel pijn. Het is daarom ook niet gek om een Audi tweedehands te kopen. In Nederland is het aanbod alleen erg mager. Hierdoor wordt het moeilijk om voor een betaalbare prijs een dergelijke auto te kopen. Bij onze Duitse buren is dit een stuk makkelijker. Hier is er namelijk een veel groter aanbod aan jonge tweedehandsauto’s uit het hogere segment. Een auto importeren kan dus zeker lonen. Maar hoe gaat dit in z’n werk en waar moet je op letten? In deze blog zullen we je dit uitleggen.

Het is makkelijker dan je denkt

Een auto importeren is natuurlijk moeilijker dan het kopen van een auto in eigen land. Er is daarom een hogere drempel om dit daadwerkelijk te doen, maar het lijkt vaak moeilijker en meer werk dan mensen denken. Dingen die belangrijk zijn en die je moet weten zijn de volgende:

Wat staat je te wachten?

Als je een geïmporteerde auto terug wilt rijden naar Nederlands zal je een tijdelijk kenteken aan moet vragen. Het uiteindelijke kenteken van de auto wordt namelijk pas in Nederland gemaakt. Dit komt omdat een geïmporteerde auto eerst zal moeten worden goedgekeurd bij de RDW. Daarnaast moet er eerst ook nog BPM worden betaald. Dit is de belasting personenauto’s en motorrijwielen. BPM berekenen kun je van te voren doen, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Over het algemeen zal de BPM hoger zijn als een auto slechter is voor het milieu. Bij oudere auto’s is er ook nog een kans dat er een APK-keuring zal moeten worden gedaan. Houd hier dus rekening mee.

Al met al is het dus niet erg moeilijk om je auto te importeren vanuit Duitsland. Het enige wat je hoeft te doen is je laten informeren!

Geef een reactie