Tips voor het afleggen van jouw auto rijexamen

Tips voor het afleggen van jouw auto rijexamen

Ben je bezig met het behalen van jouw autorijbewijs? Dan geven wij jou graag wat tips om de kans dat jij in 1 keer slaagt te vergoten. Dat wil uiteindelijk natuurlijk iedereen. Het theorie-examen is spannend, maar het praktijk examen wordt vaak als nog een tikkeltje spannender ervaren. Hier wil je het liefst in 1 keer voor slagen, want een herexamen voor praktijk kost veel geld.

Theorie-examen

De beste tip die ik je kan geven voor het behalen van jouw CBR theorie examen, is door te oefenen. Het theorie-examen bestaat uit kennisvragen, maar ook uit een stukje gevaarherkenning. Vooral voor het laatste onderdeel kan het zeker helpen om te oefenen. Je kunt dan beter situaties herkennen aan de afbeeldingen en inschatten welk antwoord het moet zijn. Over het algemeen helpt het sowieso om te oefenen met voorbeeld examens. Hierdoor kun je testen of je er klaar voor bent en weet je beter wat je kunt verwachten. Dit kan helpen om spanning te verminderen en beter te presteren tijdens het auto theorie examen. Op Theorie.nl kun je voorbeeld theorie-examens oefenen, maak van dit soort diensten dus gebruik!

Praktijkexamen

Oehh.. pratijkexamen! Een spannende dag! Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent die dag. Ga de dag ervoor geen belastende activiteiten doen en plan op de dag zelf het liefst ook zo min mogelijk. Zorg voor schoenen waarmee je goed kunt rijden en voor comfortabele kleding. Ieder mens heeft zijn of haar energiepiek rond verschillende tijden. Ben je een ochtendmens? Houdt hier dan rekening mee en plan het examen lekker vroeg. Nu verder naar de echte tips. De belangrijkste tip die ik je wil meegeven is kijk goed! De examinator zal hier heel erg opletten. Keep in your mind: Spiegel binnen, buiten en om de schouder kijken. Laat echt duidelijk (voor je gevoel bijna overdreven) zien dat je goed kijkt, want veel mensen zakken door dit punt. Verder kunnen er tijdens het examen situaties voorkomen die bijzonder zijn en waardoor het misschien lijkt alsof je het niet goed doet. Laat je hier niet door beïnvloeden. Soms kan een examinator je ineens laten stoppen en dan vragen wat je precies bij dat kruispunt hebt gedaan. Dan lijkt het misschien alsof je iets fout doet, maar dit hoeft niet zo te zijn! Let ook extra goed op borden. Als je door een woonwijkje rijdt, dan wil de examinator nog wel eens testen of je niet een straat in rijd waar je eigenlijk niet in mag. Onthoud verder dondersgoed de voorrangsregels en houd voldoende afstand van andere auto’s vooral op de snelweg! Succes met de tips en we wensen jou veel succes!

Geef een reactie